Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Vandring langs Akerselva søndag 3. september

Ta trikk 11 eller 12 til Kjelsås og gå av på siste holdeplass ved Trikkehallen. Der møtes turdeltakerne kl. 11:00. Alternativt kan man ta buss 54 eller lokaltog til Kjelsås stasjon og gå ca. 200 meter nordøst til Trikkehallen i Midtoddveien. Hvis du ikke finner oss eller blir forsinket, kan du varsle turleder Per Østvold på tlf. 916 94 130.

Miljøforeningen Akerselvas Venner inviterer til en guidet vandring langs Akerselva. Tema er Akerselvas kultur- og industrihistorie og naturverdier. Oppmøte ved Kjelsås-trikkens endeholdeplass (200 meter fra Kjelsås jernbanestasjon) søndag 3. september 2023 kl. 11:00.

Turen går først ned til Maridalsvannet og elveoset. Deretter følger vi Akerselva ned til Vulkan / Mathallen, hvor turen avsluttes. Underveis blir det 30 minutters pause i Nydalen, hvor det er mulig å kjøpe mat og drikke. Ta gjerne med matpakke. Per Østvold er guide på den første delen. Fra Nydalen og ned til Bjølsenfossen overtar Erik Østlyngen som guide. Han vil fortelle om fugleliv, trær og planter langs elva. Deretter guider Per Østvold ned til Hønse-Lovisas Hus og videre til Mathallen / Vulkan-området, hvor turen avsluttes. I dette området er det mange serveringssteder.

Turen er på 8 km på god tursti, tar ca. 3,5 timer inkl. pauser, og passer for alle aldre. 
Påmelding på e-post til post@akerselvasvenner.no
Maks 30 deltakere.

Arr. Miljøforeningen Akerselvas Venner.

Vandring langs Akerselva søndag 3. september
Rull til toppen