Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Ville, spiselige vekster langs Akerselva

De som trosset snø, regnvær og kulde 25. april ved Jerusalem bru for å sanke ville, spiselige vekster, fikk med seg poser med skvallerkål, løvetannblader, brennesle og lønneskudd samt god veiledning for tilberedning fra vår sanker og bybonde Linde Falch Davidsen. Vi ønsker at flere skal få muligheten til å oppdage dette anvendelige skattkammeret og vi vil prøve å gjenta tilbudet mens ennå de nye skuddene er lysegrønne.

Oppskrift på Akerselvas kremet skvallerkålsuppe
2 liter skvalderkål, 2 løk, en god klatt smør, 1 gulrot,1-2 buljongterninger etter smak, en klype sukker, 2-3 dl vann. Skyll ca 2 liter skvallerkål. Hakk 2 løk og finhakk gulrot. Ha i smør, løken, litt sukker og så gulroten. Når det er mørt, ha i skvallerkålen, rør til den blir mør. Smuldre opp buljongen i lunkent vann og hell i gryta under omrøring. Gi et lite oppkok og bruk stavmikser på det hele. Serveres gjerne varm, med sprøstekt, smuldret skvallerkål på toppen. God apetitt!

Ville, spiselige vekster langs Akerselva
Rull til toppen