Miljøforeningen Akerselvas Venner

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

PlastRusken ryddet Akerselva

Dykkere deltok i ryddeaksjonen

I dag var det en stor ryddedugnad i Akerselva. 160 elever fra Elvebakken videregående skole ryddet hver sin del av elvebredden, mens dykkere plukket opp søppel fra  elvebunnen. Oslos ordfører, Marianne Borgen, åpnet dugnaden og oppfordret alle til å ta et større ansvar for å unngå forsøpling. Miljøforeningen Akerselvas Venner (MAV) var også i år til stede og bidro. Og det hele ble organisert av Ruskengeneral Jan Hauger (Rusken er Oslo kommunes satsing for en renere by).

All søppel som blir funnet i og langs elva under dagens rydding, vil bli stilt ut i Spikersuppa (Studenterlunden på Karl Johans gate) lørdag 11. mai. Samtidig har Rusken et stort arrangement i Spikersuppa fra 12.00-16.30.

Mikroplast et økende problem

PlastRusken ble etablert i 2017. Gjennom aksjonen hentes avfall opp fra bunnen av Akerselva. Spesielt fokus er det på plastavfallet.

I 2017 ble det hentet opp 782 kilo avfall i Akerselva på en elvestrekning på litt over 650 meter fra Nedre Foss park til Ankerbrua, også kalt Eventyrbrua. Selv om målet i 2017 var å fortsette ryddingen ned til kulverten ved Vaterlandsparken,  hadde man for få ressurser til å fullføre.

I 2018 ble ryddemannskapet doblet. Dette førte til at en strekning på omtrent 2,5 kilometer ble ryddet. Det ble da hentet opp totalt 1159 kilo avfall fra elvebunnen. Av dette var 159 kilo ren plast.

Ruskengeneral Jan Hauger, Oslo-ordfører Marianne Borgen og Oslo Elveforums leder, Per Østvold deltok på dugnaden langs Akerselva.
Ordfører Marianne Borgen talte til elever fra Elvebakken skole.
Fra venstre: Kjell E. Sterten, kasserer og Are Eriksen, leder (begge i Miljøforeningen Akerselvas Venner), Finn Hungerholdt, daglig leder, og Torjus Glestad (begge i Oslomarkas Fiskeadministrasjon).
Finn Hungerholdt i Oslomarkas Fiskeadministrasjon kom med settefisk som ordføreren fikk æren av å slippe ut i elva.
Mad Goats, som blant annet tilbyr kajakkturer ned Akerselva, var også med.

 

PlastRusken ryddet Akerselva
Rull til toppen