Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Akerselva ryddes for søppel

Jan Hauger og byråd Lan Marie Berg.
Rusken-general Jan Hauger og byråd Lan Marie N. Berg åpnet Plastrusken i Akerselva. Foto: Elisabeth Tobiassen Faane (BYM)

Tidligere denne uka ryddet Plastrusken elva fra kulvertene ved Oslo Plaza og opp til Vulkan. Ryddearbeidet skjedde i regi av Bymiljøetaten / Plastrusken og i samarbeid med Miljøforeningen Akerselvas Venner (MAV), Oslomarkas Fiskeadministrasjon og dykkere fra brann- og redningsetaten.

Aksjon Plastrusken ble sparket i gang i juni i fjor. Da ryddet Rusken og Bymiljøetaten i samarbeid med aktivister i MAV vel 650 meter av Akerselva fra Mathallen ved Nedre Foss til Ankerbrua. Resultatet i fjor ble 782 kilo avfall. 100 kilo av dette avfallet var ren plast og hele 20 kilo var plastposer i ulike størrelser.

Resultatet i år var nedslående. Inne i kulverten fant dykkere flere sykler, store kvaser med ledninger, madrasser og store mengder med plastavfall. Oppover elva ble det funnet mengder av søppel som folk har slengt fra seg. 

Jan Hauger, som leder Plastrusken, sier at det kommer en ny ryddeaksjon til høsten. 

Plastrusken

Fra Miljøforeningen Akerselvas Venner deltok blant annet Kjell Egil Sterten, Bjørg Vatnedalen og Thore Randolf Karlsen (bildet over). Alle uttrykte skuffelse over at folk ikke er mer miljøbevisste.  

– Vi trenger en holdningsendring, sa Kjell Egil Sterten, som deltok i ryddingen. Akerselva og miljøparken er et av Oslos viktigste byrom. Da kan vi ikke hive søppel i elva eller langs elvebreddene. Med alt fokus på plastforsøpling i vassdrag og i havet er det ganske utrolig at folk ikke endrer adferd, sa Sterten.

Plastrusken 
Foto: Elisabeth Tobiassen Faane (BYM).

 

Akerselva ryddes for søppel
Rull til toppen