Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Elvelangs i fakkellys

Torsdag 21. september fra klokka 20 til 23 arrangeres Elvelangs i fakkellys langs Akerselva. Bli med på en stemningsfull vandring langs elva og opplev at den elektriske belysningen er erstattet med 4000 fakler. Samtidig kan du oppleve mange kulturinnslag underveis i form av lys, dans og toner, både fra profesjonelle og amatører.

Elvelangs i fakkellys er et årlig arrangement som legges til torsdag kveld nærmest høstjevndøgn. Bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige ildsjeler, og med støtte fra en lang rekke samarbeidspartnere og sponsorer.

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i 2000 under navnet ”Akerselva – byens lengste tigerrisp”. Idéen oppstod på Grefsen-Kjelsås som et lokalt arrangement ved badeplassen på Frysja, men utviklet seg snart til å omfatte hele Akerselva.

Salgsvirksomhet er ikke tillatt, heller ikke utdeling av informasjon og gratisartikler. Dette gjelder både kommersiell og idealistisk virksomhet.

Hvor bør jeg starte?

Du kan starte hvor du vil langs den 9,8 km lange elva, men vi anbefaler ikke at man går motstrøms. Det er tusenvis at mennesker som beveger seg nedstrøms langs elva under arrangementet.

Hvis du ønsker å gå hele elva, kan du ta trikk 12 til Kjelsås, buss 54 til Kjelsås stasjon eller toget til Kjelsås stasjon. Trikkens endeholdeplass er noen få hundre meter fra Maridalsvannet og Akerselvas begynnelse. Det er enda kortere vei ned til elva fra Kjelsås stasjon.

Hvis du ønsker å gå en noe kortere strekning, kan du ta t-banen (ring 5) til Nydalen og gå ned til sentrum. Eller enda kortere: ta trikken til Biermannsgate og start turen ved Hønse-Lovisas Hus. Det er mange muligheter.

 

Elvelangs i fakkellys
Rull til toppen