Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Plastrusken 13. september er avlyst!

På grunn av mye regn og høy vannstand er Plastrusken-aksjonen onsdag 13. september avlyst.

 

Rusken og Bymiljøetaten arrangerer en ny Plastrusken-aksjon onsdag 13. september fra kl. 11.00 til 15.00. Merk at oppmøtested er endret til Ankerbrua (Eventyrbrua). Også denne gang oppfordres medlemmer av Miljøforeningen Akerselvas Venner og andre frivillige til å delta.

Vann- og avløpsetaten (VAV) har økt vannstanden i Akerselva til 5 kubikk, og har varslet om at det kan økes noe mer til onsdag dersom det fortsetter å regne de neste dagene. Plastrusken har tatt en vurdering på om det er lurt å avlyse eller ikke, men har landet på at vi gjennomfører aksjonen som planlagt.

Forrige Plastrusken-aksjon ble gjennomført i juni av Rusken-sekretariatet og Bymiljøetaten i tett samarbeid med Miljøforeningen Akerselvas Venner, Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA), NCC som er Bymiljøetatens entreprenører for området, og dykkere tilknyttet Oslostudentenes Idrettsklubb.

– Vi dobler ressursene fra forrige gang for å klare å ta hele elvestrekket ned til fjorden. Målet er å gjennomføre to Plastrusken-aksjoner i året, så dette blir en tradisjon, skriver Rusken-sekretariatet.

– Dersom noen i Miljøforeningen Akerselvas Venner har anledning til å bli med onsdag 13. september, så er dere hjertelig velkommen til det, presiserer Rusken-sekretariatet. Ta på godt fottøy. Hansker og annet utstyr deles ut på stedet.

Hva er Plastrusken?

Plastrusken er et pilotprosjekt hvor man ved hjelp av dykkere hentet opp avfall fra bunnen av Akerselva. Spesielt fokus er det på plastavfallet. Den første aksjonen ble gjennomført i juni.

Det er et mål at Plastrusken kan bli en årlig aksjon med fokus på å bevisstgjøre Oslos befolkning om hvor mye plast som havner i elvene våre og på sikt renner ut i fjorden og havet.

Les mer om Plastrusken.

Les rapporten fra den første Plastrusken.

 

 

Plastrusken 13. september er avlyst!
Rull til toppen