Miljøforeningen Akerselvas Venner

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Kunstnerblikk på Akerselva

Akerselva ble omtalt som kunstnernes kjæreste barn av Norges første riksantikvar og kunsthistoriker Harry Fett. For første gang blir motiver av Akerselva, over en periode på rundt 150 år, stilt ut samlet på museum. Utstillingen åpner på Arbeidermuseet på Sagene torsdag 16. februar kl. 18.

Ulike typer malerier, trykk og tegninger fra kjente og ukjente kunstnere er hentet fra Bymuseets samling. Du får se alt fra små perler i gouache av møller ved elva, til kulltegninger med industrimotiver fra 1940-tallet.

Utstillingen åpnes av Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet

Utstillingsansvarlige: Kunsthistoriker Jorunn Sanstøl (tidligere konservator ved Oslo Museum) og historiker Gro Røde, formidlingsansvarlig ved Arbeidermuseet.

Arbeidermuseet på Sagene.

 

Kunstnerblikk på Akerselva
Rull til toppen