Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Svensenga bru

7-svensenga-bru

Svensenga bru er ei gangbru av tre med rekkverk i stål. Brua eies av Bymiljøetaten Park. Under brua er det rørgater for vann og avløp som tilhører Vann- og avløpsetaten. Brua går mellom bebyggelsene på Svensenga og Solligrenda. På nordsiden av Svensenga bru renner elva rolig i et flatt terreng som kalles Stilla. Dette er et populært badested med stor aktivitet om sommeren. Svensenga bru kalles ofte for Stilla bru.

Stilla er en gammel badeplass der Akerselva bukter seg stille gjennom landskapet. De ulike kulpene hadde egne navn som «jentestilla» og «guttestilla». Lengst ned var det egen bade- og vanningsplass for hester, «hestestilla».

Hver uke presenterer vi ei av bruene over Akerselva. Tekstene og bildene er hentet fra boka «Akerselvas bruer og fosser», utarbeidet av Kjell Egil Sterten. Boka vil foreligge i salg i løpet av høsten 2016. Dette er presentasjon nummer sju.

Tekst og foto: Kjell Egil Sterten

Publisert 16. september 2016

Svensenga bru
Rull til toppen