Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Nedre spinneri bru

13-nedre-spinneri-bru

Nedre spinneri bru er ei lita gangbru i tre med smijernsrekkverk som ble bygget i 1985 og senere ombygd i 1990. Nedre Spinneri som også var en del av Nydalens Compagnie ligger til høyre for brua på bildet. Brua eies av Bymiljøetaten Park, og den lager en tverrforbindelse over elva for syklister og fotgjengere som ferdes langs turstien. Under brua går Akerselva i en trang passasje og med små viltre stryk ned mot Nydalen.

Hver uke presenterer vi ei av bruene over Akerselva. Tekstene og bildene er hentet fra boka «Akerselvas bruer og fosser», utarbeidet av Kjell Egil Sterten. Dette er presentasjon nummer 13.

promotering

Boka «Akerselvas bruer og fosser» er en bildebok på 136 sider, som gir en oversikt over og forteller historien om Akerselvas nåværende 49 bruer. Den første kjente brua over elva er beskrevet i Kong Sverres saga og hadde navnet Aggers bru på 1200-tallet. Bruer som er oppkalt etter kjente personer er viet spesiell oppmerksomhet. Boka inneholder en oversikt over de viktigste fossene, damanleggene og fabrikkene som fikk kraft fra Akerselva. I et eget kapittel er historiene til noen av de gamle bruene som er revet beskrevet. Boken inneholder 150 bilder og illustrasjoner. Bildene er en blanding av nye fotografier og gamle historiske fotografier.

Boka er utgitt på eget forlag og layoutarbeidet/trykking er finansiert av forfatteren.

Boka selges av forfatteren for kr. 250 + eventuell brevporto.

Henvendelse: ksterten@getmail.no eller mobil 91375868

Publisert 28. oktober 2016

Nedre spinneri bru
Rull til toppen