Miljøforeningen Akerselvas Venner

 

Akerselvas Venner

Vern Akerselva Miljøpark

Grønvold bru

3 Grønvold bru

Etter Oset slusebru gjør elva en sving og renner ned mot Grønvold. Der danner elva en grunn dam som heter Grønvolddammen. Dette er et populært badested. Grønvold bru nedenfor selve badedammen er en smal og lang gangbru av tre på støpte pilarer. På begge sider av brua er det rekkverk av tre.

Navnet på brua kommer fra plassen Grønvold som var en husmannsplass under Brekke gård. Den rødmalte stua på Grønvold ligger på en bakketopp i en grønn, gresskledd bakke som strekker seg ned mot elva. Den var også ei tid bolig for sagmesteren på Brekke sag som lå noe lenger ned. Grønvold foss eller Grønvoldterskelen renner ut fra dammen. Brua eies i dag av Bymiljøetaten Park.

Hver uke presenterer vi ei av bruene over Akerselva. Tekstene og bildene er hentet fra boka «Akerselvas bruer og fosser», utarbeidet av Kjell Egil Sterten. Boka vil foreligge i salg i løpet av høsten 2016. Dette er presentasjon nummer tre.

Tekst og foto: Kjell Egil Sterten

Publisert 19. august 2016

Grønvold bru
Rull til toppen